Pixel-id: 369732716911883

WEBA Maskintvättmedel

Ett rent nöje att....

...plocka ut tvätten nu när vi börjat använda WEBA:s maskintvättmedel. Nu luktar tvätten härligt fräsch och är riktigt ren o fin!
Har du också märkt av lite sur doft som kommer från din tvättmaskin? Som om tvätten legat lite för länge? Då använder du förmodligen också ett pulvertvättmedel som innehåller zeoliter. Detta upplevde vi ofta själva med vår tvätt innan vi upptäckte WEBAs tvättmedel.

WEBA:s maskintvättmedel för dig som uppskattar ren tvätt på riktigt

Sedan fosfater blev förbjudna har de flesta tillverkare av pulvertvättmedel ersatt dem med zeoliter som komplexbildare. Det är visserligen en effektiv ersättare, men samtidigt ger den upphov till keramiska beläggningar i tvättmaskinens utlopp och på pumparnas impellrar.

Ett paket med WEBA:s maskintvättmedel

Och beläggningar är tyvärr en bra grogrund för mikroorganismer och bakterier, vilket kan skapa en unken och sur doft. Zeoliterna sätter sig även i textiliernas fibrer och bidrar till att det blir mer damm hemma.

När fostfatförbudet kom valde vi därför att inte använda zeoliter som ersättning i WEBA Maskintvättmedel. I stället använder vi polycarboxylater och citrater som grundläggande komplexbildare.
Det har gjort att vi nu har ett miljövänligt maskintvättmedel som kan ta bort svåra fläckar som t ex gräs och rödvin redan vid låga temperaturer, samtidigt som det inte orsakar klåda på huden eller beläggningar i din maskin.  
 

Tvättmedlet tvättar rent i alla temperaturer mellan 30 - 90°C. Vid temperaturer från 60°C aktiveras det syreaktiva blekmedlet och ger dig en härligt ren vittvätt. WEBA Maskintvätt är parfymfritt!

WEBA Maskintvättmedel förpackas i hink om 10 kg vilket motsvarar ca 12 liter koncentrerat tvättpulver.
En förpackning räcker upp till ca 300 tvättar. 

WEBA Maskintvättmedel är miljöanpassat och uppfyller kraven för att märkas med Svanen.