Pixel-id: 369732716911883

Disktabletter vs Diskpulver

Vi människor är ganska bekväma av oss. Vi gillar när det är enkelt och inte tar för mycket tid. Det är förmodligen anledningen till att vi älskar två-i-ett-produkter. För att inte tala om 5-i-1-produkter!
Som maskindisktabletter till exempel. In med en tablett i maskinen så finns där medel för både fördisk, huvuddisk, spolglans, glasskydd och saltfunktion.

Men tyvärr är det inte så enkelt. För även om disken ser skinande blank ut när du plockar ur den ur maskinen, är den faktiskt inte ren. Den skinande blanka ytan beror på att en hinna av diskmedel sitter på dina glas och tallrikar.

Diskmedelshinnan består av olika misstänkta hormonstörande och cancerframkallande samt miljöfarliga kemikalier (källa Råd & Rön). Kemikalier som alltså följer med maten man äter ner i magen och tarmarna.

Om du inte tror på detta så kolla själv!
Ta lite vatten på ditt finger och gnugga lite lätt på insidan av diskmaskinsluckan.

För att anknyta till ovanstående citerar vi Råd & Röns testchef Ronny Karlsson:
"Eller ännu värre - att frätande diskmedel inte sköljs bort, utan blir kvar på disken".

Stor skillnad i funktion mellan diskpulver och disktabletter!

Diskmaskinens funktion

Maskinen börjar med att ta in vatten och sköljer av diskgodset. Därefter startar huvuddisken då diskpulvret eller tabletten åker in i maskinen. När diskpulvret gjort sitt jobb spolas det ut tillsammans med alla matrester som dispergerats och emulgerats av disklösningen. Efter detta sköljs diskgodset av med rent vatten, 2 eller 3 gånger. Det är således rent vatten, i sista sköljningarna, som lämnar diskmaskinen när man använder WEBAs diskpulver!

Disktabletter, av typen all-in-one, ligger däremot kvar i maskinen under hela diskcykeln. Diskgodset blir aldrig avsköljt med rent vatten. DETTA ÄR VARKEN FRÄSCHT ELLER HÄLSOSAMT! Kemikaliehinnan som blir kvar på glas och tallrikar kan ge upphov till flera allvarliga sjukdomar enligt en studie från universitetet i Zürich. 
HÄR kan du läsa mer om disktabletter och här finns även en länk till universitetets studie!

DETTA ÄR DEN STORA SKILLNADEN!

Använd diskpulver - för säkerhets skull!

Ordentligt rent med WEBA Special maskindiskpulverDen skinande blanka ytan är inte någon kosmetisk beläggning, utan ett bevis på att all smuts och alla matrester är bortsköljda. Men inte nog med det: Varje gång du diskar med WEBA Special blir även din diskmaskin grundligt rengjord.

Det är alltså ingen slump att många företag som producerar livsmedel, använder WEBAs diskmedel för att diska sina produktionsanläggningar och maskiner. De är ju oerhört beroende av att kunna möta mycket strikta krav på hygien. Något för dig som konsument att tänka på!

Det perfekta maskindiskmedlet!

 
 • SVENSKTILLVERKAT!
 •  Gör disken hygieniskt ren.
 •  Rengör diskmaskinen grundligt - varje gång du diskar. 
 • Ger full diskeffekt direkt.
 • Sköljs snabbt bort när det gjort sitt jobb. 
 • Lämnar inte kvar någon diskmedelshinna (kemikaler) på dina glas o tallrikar.
 • Tar bort dålig lukt i maskinen.
 •  Bevarar diskmaskinens effektivitet.
 •  Förlänger diskmaskinens livslängd.
 •  Är lätt att dosera individuellt oavsett om du har liten eller stor diskmaskin, hårt eller mjukt vatten, mycket eller lite disk.
 • Enda maskindiskmedlet som garanterar diskresultatet.
 • Skonsamt mot miljön.
 • Låg användningskostnad.
 • KLIMATSMART DISK. WEBA Special aktiveras och ger full diskkraft redan från 45°C.        SPARAR ENERGI!

Här kan Du se våra återförsäljare!


Direkt till webshopen >>>>