Pixel-id: 369732716911883

Disktabletter vs Diskpulver

Vi människor är ganska bekväma av oss. Vi gillar när det är enkelt och inte tar för mycket tid. Det är förmodligen anledningen till att vi älskar två-i-ett-produkter. För att inte tala om 5-i-1-produkter!
Som maskindisktabletter till exempel. In med en tablett i maskinen så finns där medel för både fördisk, huvuddisk, spolglans, glasskydd och saltfunktion.

Men tyvärr är det inte så enkelt. För även om disken ser skinande blank ut när du plockar ur den ur maskinen, är den faktiskt inte ren. Den skinande blanka ytan beror på att en hinna av diskmedel (bestående av olika kemikalier såsom enzymer, tensider och annat smått o gott) sitter på dina glas och tallrikar.
Om du inte tror på detta så kolla själv!
Ta lite vatten på ditt finger och gnugga lite lätt på insidan av diskmaskinsluckan.

För att anknyta till ovanstående citerar vi Råd & Röns testchef Ronny Karlsson: "Eller ännu värre - att frätande diskmedel inte sköljs bort, utan blir kvar på disken".

En disktablett, som innehåller allt, måste nämligen ligga kvar i maskinen under hela diskcykeln. Även när maskinen sköljer med rent vatten ligger tabletten kvar. Detta innebär att ditt diskgods aldrig blir avsköljt med rent vatten! 
VARKEN FRÄSCHT ELLER HÄLSOSAMT!

Diskmaskinens funktion

Maskinen börjar med att ta in vatten och sköljer av diskgodset. Sedan startar huvuddisken då diskpulvret eller tabletten åker in i maskinen. När diskpulvret gjort sitt jobb åker det ut tillsammans med alla matrester som dispergerats och emulgerats av disklösningen. Efter detta sköljs diskgodset av med rent                vatten, 2 eller 3 gånger. Det är således rent vatten, i sista sköljningen, som       lämnar diskmaskinen när man använder diskpulver!

Det är den stora fördelen med att använda diskpulver iställer för disktabletter!


"Diska med WEBA Special så kommer även du att få uppleva  den härliga känslan av att dricka kallt vatten ur ett rent glas!" 

All - in - one disktabletter!

Använder du all-in-one disktabletter idag så räknar du troligen med att tabletten innehåller - just det - allt!

Men gör den verkligen det?  Trots att man skryter om att de är "allt - i - ett" så saknar de en mycket viktig funktion: De rengör inte din diskmaskin! 

Istället måste du köpa speciella rengöringsmedel för att rengöra maskinen, vilket många helt missar. Att hålla diskmaskinen ren är mycket viktigare än du tror. För om inte maskinen är ren kan inte heller disken bli det. Varje gång du diskar med all-in-one disktabletter, bildas fett- och proteinbeläggningar i slangar och rör. Du ser dem inte. Men de finns där. Och i beläggningarna samlas bakterier som efterhand kan utvecklas till hela kolonier. Till slut kan det till och med börja lukta unket  och ofräscht från din diskmaskin.

För att inte tala om att beläggningarna gör diskmaskinen mindre effektiv. Den får dessutom en betydligt kortare livslängd. En ren diskmaskin kan ha en livslängd på mellan 15 - 20 år medan en maskin som är full av beläggningar endast varar i 3 -5 år.

Disktablettstillverkarna menar att maskinen skall rengöras, med deras speciella rengöringsmedel, en gång i månaden. Men detta räcker inte.  Diskmaskinen måste bli ren varje gång du diskar annars är inte disken ren!

Ordentligt rent med WEBA Special maskindiskmedel


Den skinande blanka ytan är inte en kosmetisk beläggning, utan ett bevis på att all smuts och alla matrester är bortsköljda. Men inte nog med det: Varje gång du diskar med WEBA Special blir även din diskmaskin grundligt rengjord.

Det är alltså ingen slump att många företag som producerar livsmedel, använder WEBAs diskmedel för att diska sina produktionsanläggningar och maskiner. De är ju oerhört beroende av att kunna möta mycket strikta krav på hygien. Något för dig som konsument att tänka på!

Weba Special - från disktabletter till pulver

Förpackningarna på bilden är från 1948!
Förpackningarna på bilden är från 1948!


Nu kanske du tror att vi bara är lite avundsjuka. Vi tillverkar ju maskindiskpulver, så det är ju inte konstigt om vi inte gillar disktabletter. Men sanningen är att vi egentligen är experter på disktabletter. Vi var bland de första i Sverige att satsa på diskmaskinstabletter och levererade stora mängder till restauranger och storhushåll redan 1948.
Men vi återgick till pulver. Helt enkelt för att pulver har en överlägsen funktion.
Och det är vi faktiskt inte ensamma om att tycka. Även konsumenttidningen Råd & Röns testchef Ronny Karlsson konstaterar i sitt test av diskmaskiner att man skall ”Skippa multitabletterna”. ”Kör med pulver i stället för bästa diskresultat”.


Vi kan inte annat än hålla med!

Bara fördelar med WEBA Special maskindiskmedel

 
 • SVENSKTILLVERKAT!
 •  Gör disken hygieniskt ren.
 •  Rengör diskmaskinen grundligt - varje gång du diskar. 
 • Ger full diskeffekt direkt.
 • Sköljs snabbt bort när det gjort sitt jobb. 
 • Lämnar inte kvar någon diskmedelshinna (kemikaler) på dina glas o tallrikar.
 • Tar bort dålig lukt i maskinen.
 •  Bevarar diskmaskinens effektivitet.
 •  Förlänger diskmaskinens livslängd.
 •  Är lätt att dosera individuellt oavsett om du har liten eller stor diskmaskin, hårt eller mjukt vatten, mycket eller lite disk.
 • Enda maskindiskmedlet som garanterar diskresultatet.
 • Skonsamt mot miljön.
 • Låg användningskostnad.
 • KLIMATSMART DISK. WEBA Special aktiveras och ger full diskkraft redan från 45°C.        SPARAR ENERGI!

Här kan Du se våra återförsäljare!


Direkt till webshopen >>>>