Pixel-id: 369732716911883

Disktabletter - bra...eller?

Disktabletter, av typen all-in-one, anses bekväma att använda - men i så fall är det den enda fördelen.

Nackdelarna däremot, är det inte många som tänker på. 
En disktablett som innehåller "allt" ligger nämligen kvar i diskmaskinen under hela diskcykeln. Tallrikar och glas blir aldrig avsköljda med rent vatten. Disken blir skinande blank av kemikaliehinnan från tabletterna. Flera av de disktabletter som finns i butikernas hyllor innehåller misstänkta hormonstörande och cancerframkallande ämnen (källa Råd & Rön). Kemikaliehinnan, som sitter på tallriken, löses upp av varm mat som sedan går vidare in människors mag och tarmsystem.

Med WEBA Special maskindiskpulver däremot riskerar du inte din hälsa. Disklösningen spolas nämligen ut efter att den gjort sitt jobb i huvuddisken. Efter huvuddisken sköljer maskinen disken 2 - 3 gånger med rent vatten. Det sista som lämnar maskinen är således rent vatten - när du använder WEBA Special maskindiskpulver.

Diskmaskinen gör dig sjuk i tarmarna!

Detta var rubriken i Expressen den 1 dec -22. Artikeln tar upp och beskriver en studie från universitetet i Zürich. 

Forskarna har där kommit fram till att disktabletter av typen all-in-one lämnar kvar en diskmedelshinna (kallas spolglans i artikeln) på diskgodset, något som vi påtalat under flera decennier. Man beskriver spolglansen som giftig för människor då den tar sig in i mag- och tarmkanalerna. Detta kan skada kroppens naturliga skyddsbarriär tarmepitelcellerna en grupp celler som kontrollerar vilka ämnen som går in i kroppen. När skyddsbarriären rubbas kan, enligt forskarna, vissa sjukdomar som matallergier, ms, diabetes, kronisk depression, fetma, Alzheimers och autismspektrumstörningar utvecklas. Skadan på barriären ökade med högre doser av spolglans.
Hela studien finns att läsa här: https://www.news.uzh.ch/de/articles/media/2022/Geschirrspuelmittel.html

Använder du all-in-one disktabletter idag så utgår du troligen med att tabletten innehåller allt - men gör de verkligen det?

Trots att man skryter om att de är "allt - i - ett" så saknar de en mycket viktig funktion: De rengör inte din diskmaskin! 

Istället måste du köpa speciella rengöringsmedel för att rengöra maskinen, vilket många helt missar. Att hålla diskmaskinen ren är mycket viktigare än du tror. För om inte maskinen är ren kan inte heller disken bli det. Varje gång du diskar med all-in-one disktabletter, bildas fett- och proteinbeläggningar i slangar och rör. Men inte nog med det, även själva tabletten lämnar kvar en diskmedelshinna i maskinen. Du ser dem inte. Men de finns där. Och i beläggningarna samlas bakterier som efterhand kan utvecklas till hela kolonier. Till slut kan det till och med börja lukta illa och ofräscht från din diskmaskin.

För att inte tala om att beläggningarna gör diskmaskinen mindre effektiv. Den får dessutom en betydligt kortare livslängd. En ren diskmaskin kan ha en livslängd på mellan 15 - 20 år medan en maskin som är full av beläggningar endast varar i 3 -5 år.

Disktablettstillverkarna menar att maskinen skall rengöras, med deras speciella rengöringsmedel, en gång i månaden. Men detta räcker inte.  Diskmaskinen måste bli ren varje gång du diskar annars är inte disken ren. Detta borde vara självklart!

Weba Special - från disktabletter till pulver

Nu kanske du tänker att vi bara är lite avundsjuka. Vi tillverkar ju maskindiskpulver, så det är ju inte konstigt om vi inte gillar disktabletter. Men sanningen är att vi egentligen är experter på disktabletter.
Vi var bland de första i Sverige att satsa på diskmaskinstabletter och levererade stora mängder till restauranger och storhushåll redan 1948.

Men vi återgick till pulver. Helt enkelt för att pulver har en överlägsen funktion. Och det är vi faktiskt inte ensamma om att tycka.

Även konsumenttidningen Råd & Röns testchef Ronny Karlsson konstaterar i sitt test av diskmaskiner att: ”Skippa multitabletterna”. ”Kör med pulver i stället för bästa diskresultat”.


Vi kan inte annat än hålla med!

Förpackningarna på bilden är från 1948!
Förpackningarna på bilden är från 1948!

Prova WEBA Special maskindiskpulver!

Då blir både din disk och maskin hygienisk ren varje gång.

Eftersom det är ett diskpulver så spolas det ut efter att ha  gjort sitt jobb i huvuddisken. Efter huvuddisken sköljer maskinen disken 2- 3 gånger med rent vatten.

Det är alltså rent vatten som sköljer tallrikar och glas innan diskmaskinen är klar. Detta garanterar att inga kemikalier finns kvar på diskgodset!


HÄR kan du se våra återförsäljare och HÄR kommer du direkt till vår webshop!