Pixel-id: 369732716911883

Disktabletter - bra...eller vad?

Disktabletter, av typen all-in-one, anses bekväma att använda - men i så fall är det den enda fördelen.

Nackdelarna däremot, är det inte många som tänker på. 
En disktablett som innehåller "allt" ligger nämligen kvar i diskmaskinen under hela diskcykeln. Tallrikar och glas blir aldrig avsköljda med rent vatten. Disken blir skinande blank av kemikaliehinnan från tabletterna. Du som använder disktabletter har säkert själv märkt av denna hinna. De flesta av de disktabletter som finns i butikernas hyllor innehåller misstänkta hormonstörande och cancerframkallande ämnen (källa Råd & Rön). Kemikaliehinnan, som sitter på tallriken, löses upp av varm mat som sedan går vidare in människors mag och tarmsystem.

WEBA Special lämnar garanterat inte kvar några farliga kemikalierester på din tallrik!

Med WEBA Special maskindiskpulver riskerar du inte din hälsa. Disklösningen spolas nämligen ut efter att den gjort sitt jobb i huvuddisken. Efter huvuddisken sköljer maskinen disken 2 - 3 gånger med rent vatten. Det sista som lämnar maskinen är således rent vatten - när du använder WEBA Special maskindiskpulver.
WEBA Special är ett proffsdiskmedel som används av livsmedelsproducenter, en grupp som ställer höga krav på hygien. Denna grupp skulle aldrig acceptera att diskmedelsrester blandas med den producerade maten!

Diskmaskinen gör dig sjuk i tarmarna!

Detta var rubriken i Expressen den 1 dec -22. Artikeln tar upp och beskriver en studie från universitetet i Zürich. 

Forskarna har där kommit fram till att disktabletter av typen all-in-one lämnar kvar en diskmedelshinna (kallas spolglans i artikeln) på diskgodset, något som vi påtalat under flera decennier. Man beskriver spolglansen som giftig för människor då den tar sig in i mag- och tarmkanalerna. Detta kan skada kroppens naturliga skyddsbarriär tarmepitelcellerna en grupp celler som kontrollerar vilka ämnen som går in i kroppen. När skyddsbarriären rubbas kan, enligt forskarna, vissa sjukdomar som matallergier, ms, diabetes, kronisk depression, fetma, Alzheimers och autismspektrumstörningar utvecklas. Skadan på barriären ökade med högre doser av spolglans.
Hela studien finns att läsa här: https://www.news.uzh.ch/de/articles/media/2022/Geschirrspuelmittel.html

Använder du all-in-one disktabletter idag så utgår du troligen med att tabletten innehåller allt - men gör de verkligen det?

Trots att man skryter om att de är "allt - i - ett" så saknar de en mycket viktig funktion: De rengör inte din diskmaskin! 

Istället måste du köpa speciella rengöringsmedel för att rengöra maskinen, vilket många helt missar. Att hålla diskmaskinen ren är mycket viktigare än du tror. För om inte maskinen är ren kan inte heller disken bli det. Varje gång du diskar med all-in-one disktabletter, bildas fett- och proteinbeläggningar i slangar och rör. Men inte nog med det, även själva tabletten lämnar kvar en diskmedelshinna i maskinen. Du ser dem inte. Men de finns där. Och i beläggningarna samlas bakterier som efterhand kan utvecklas till hela kolonier. Till slut kan det till och med börja lukta illa och ofräscht från din diskmaskin.

För att inte tala om att beläggningarna gör diskmaskinen mindre effektiv. Den får dessutom en betydligt kortare livslängd. En ren diskmaskin kan ha en livslängd på mellan 15 - 20 år medan en maskin som är full av beläggningar endast varar i 3 -5 år.

Disktablettstillverkarna menar att maskinen skall rengöras, med deras speciella rengöringsmedel, en gång i månaden. Men detta räcker inte.  Diskmaskinen måste bli ren varje gång du diskar annars är inte disken ren. Detta borde vara självklart!

Weba Special - från disktabletter till pulver

Nu kanske du tänker att vi bara är lite avundsjuka. Vi tillverkar ju maskindiskpulver, så det är ju inte konstigt om vi inte gillar disktabletter. Men sanningen är att vi egentligen är experter på disktabletter.
Vi var bland de första i Sverige att satsa på diskmaskinstabletter och levererade stora mängder till restauranger och storhushåll redan 1948.

Men vi återgick till pulver. Helt enkelt för att pulver har en överlägsen funktion. Och det är vi faktiskt inte ensamma om att tycka.

Även konsumenttidningen Råd & Röns testchef Ronny Karlsson konstaterar i sitt test av diskmaskiner att: ”Skippa multitabletterna”. ”Kör med pulver i stället för bästa diskresultat”.


Vi kan inte annat än hålla med!

Förpackningarna på bilden är från 1948!
Förpackningarna på bilden är från 1948!

DISKA MED WEBA SPECIAL - för säkerhets skull!

 
 • SVENSKTILLVERKAT!
 •  Gör disken hygieniskt ren.
 •  Rengör diskmaskinen grundligt - varje gång du diskar. MYCKET VIKTIGARE ÄN DU TROR!
 • Ger full diskeffekt direkt.
 • Sköljs snabbt bort när det gjort sitt jobb. 
 • Lämnar inte kvar någon diskmedelshinna (kemikaler) på dina glas o tallrikar.
 • Tar bort dålig lukt i maskinen.
 •  Bevarar diskmaskinens effektivitet.
 •  Förlänger diskmaskinens livslängd.
 •  Är lätt att dosera individuellt oavsett om du har liten eller stor diskmaskin, hårt eller mjukt vatten, mycket eller lite disk.
 • Enda maskindiskmedlet som garanterar diskresultatet.
 • Skonsamt mot miljön.
 • Låg användningskostnad.
 • KLIMATSMART DISK. WEBA Special aktiveras och ger full diskkraft redan från 45°C.        SPARAR ENERGI!