Pixel-id: 369732716911883

Råd & Rön testar WEBA Special maskindiskmedel 2019

Råd & Rön - annonsfri, orädd och pålitlig - om man får säga det själv!
Men hur fungerar det i verkligheten - döm själv!

Daniel Kjellberg, tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare, uttalar sig om Råd & Rön som unika genom att: "alla produkter som testas köps i butik för att säkerställa att de vi testar är exakt samma som ni konsumenter köper" och vidare att: "vi alltid tar kontakt med producenten inför testet".  Men - hur stämmer det i verkligheten?

Den 9:e november 2018 beställer en privatperson vid namn Ronny Karlsson en trepack WEBA Special maskindiskmedel till sin bostadsadress. Vad vi då inte visste var att denne Ronny Karlsson egentligen var testchef på Råd & Rön och gjorde beställningen i avsikt att ha det med i ett test av maskindiskmedel.

I början av år 2019 ringer journalisten Annika Berge, från tidningen Råd & Rön, och vill ställa några frågor angående våra miljöpåståenden. Hon berättar då även att vårt diskmedel testats hos ett icke namngivet testlabb i Europa.

I tidningen, som kom ut i februari 2019, blev WEBAs testresultat det näst sämsta - knapp värt ett ruttet lingon! Dessutom angavs jämförpriset till det högsta av samtliga testade diskmedel. Man tillägger även att: "Det är nästan skickligt att misslyckas så illa".

Råd & Rön vilseleder läsaren medvetet genom att uppge ett jämförpris                                           som är 51% högre än det pris man betalat!

Men inte nog med det. Priset, som anges i tidningen, är 144 % högre pris än det som gällde i butik, 18 minuters gångväg från Råd & Röns kontor! (alla produkter som testas köps i butik.......)
Enligt tabellen är angivna priser ett genomsnitt. Varför gällde inte detta WEBAs???

Om Ronny Karlsson varit ärlig och uppgivit det rätta priset - då hade inte upplägget i tidningen fungerat! "I botten av tabellen sticker två diskmedel ut, med betydligt sämre betyg än de andra – Weba Special och Faith in Nature. Förutom att de är sämre är de också dyrare än de andra diskmedlen."
Råd & Rön - annonsfri, orädd och pålitlig! Jomän, snacka går ju!
Vi kan naturligtvis inte veta varför Råd & Rön agerar på detta sätt - vi kan bara ana!

WEBA Special har fått betydligt sämre betyg än de andra!!!

När vi läser dessa omdömen, från Råd & Rön, så känner vi oss väldigt trygga. För vem är det egentligen som misslyckas så illa?
WEBAs maskindiskmedel är ett proffsdiskmedel och används av livsmedelproducenter, alltså företag som producerar livsmedel och som är oerhört beroende av att kunna möta mycket strikta krav på hygien, de använder WEBAs diskmedel för att diska sina produktionsanläggningar och maskiner. WEBAs diskmedel har testats av mejeriindustrin år efter år efter år efter år....! Alltid med högsta poäng i samtliga moment!!! HÄR kan du själv läsa om testerna samt resultaten!

Hur kan man då misslyckas så illa från Råd & Rön?

Jo, man har använt en testutrustning som inte är rengjord! Den som läst testerna ovan från mejeriindustrin kan se att man alltid, mellan varje försök, rengör testutrustningen. Först med syra disk och sedan med alkalisk disk. Seriösa tester genomförs således alltid i utrustning som är "nollställd" dvs rengjord mellan varje testförsök - hur skall man annars kunna få ett rättvisande resultat?  Är man testchef så borde man väl rimligen förstå detta!

Bilden nedan styrker vårt påstående om att testutrustningen inte varit ren! I tidningen visar man upp ett glas som är alldeles grått efter att ha diskats med WEBA Special. Detta stämmer! Så blir det alltid då en diskmaskin, som är belagd med rester från disktabletter, diskas med WEBA Special. WEBAs diskmedel löser nämligen upp tablettresterna som då sätter de sig på både glas och bestick. Detta är ett klart bevis på att testutrustningen inte varit rengjord.

Det är inte mycket som stämmer hos Råd & Rön!

Åter igen beställer Ronny Karlsson, som privatperson den 18 oktober 2022, en trepack WEBA Special, men inte under namnet Ronny Karlsson utan Nils Karlsson. Visserligen heter Ronny Nils i förnamn men tilltalsnamnet är Ronny - mejladressen är dock ronny.karlsson@radron.se! Diskmedlet skall tydligen åter testas ("vi alltid tar kontakt med producenten inför testet").  Vi har annulerat beställningen och hänvisat till butiker i hans närhet!

Sveriges Konsumenter kräver oss på fullständig receptur för vårt maskindiskmedel WEBA Special!


Förvåningen var stor då man från Sveriges konsumenter, den 16 nov 2022, i ett mejl kräver att vi skall lämna ut den fullständiga innehållsförteckningen över vårt maskindiskmedel WEBA Special. Man kräver alltså att vi skall uppge recepturen = vår företagshemlighet!!!??  Sveriges konsumenter är en gren i samma organisation som Råd & Rön!

Vi har skrivit till ledningen för Sveriges konsumenter och ställt frågan om varför vi skall lämna ut våra företagshemligheter. Något svar har vi inte fått!

Här är listan som fått våra mejl: 
marie.linder@sverigeskonsumenter.se
jan.bertoft@sverigeskonsumenter.se
sara.tunander@sverigeskonsumenter.se
daniel.kjellberg@radron.se